Het Scheepvaartmuseum: Het leven aan boord

Het Scheepvaartmuseum: Het leven aan boord


Het leven aan boord  is de nieuwe tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum voor de hele familie. Spelenderwijs ontdekt u van alles over het dagelijks leven op schepen door de eeuwen heen: van de VOC-tijd tot nu. Deze interactieve tentoonstelling is opgezet als een spannend, levensgroot bordspel voor jong en oud. Met een emmer met daarin een tablet loopt u langs eilanden met scheepsmodellen, kleding, souvenirs en navigatie-instrumenten. Het spel is gemaakt voor een brede doelgroep, families krijgen vragen van verschillende niveaus.

VOC-SCHIP AMSTERDAM
De dag is compleet met een bezoek aan het oude VOC-schip Amsterdam, zodat u met eigen ogen kunt zien hoe schepen er in die tijd uit zagen. Dit VOC-schip is een exacte kopie van het beroemde VOC-schip dat in 1749 al op zijn eerste reis verging. De Amsterdam is een van de pronkstukken van Het Scheepvaartmuseum. Er zijn allerlei doe-activiteiten op het schip, zodat u echt kunt beleven hoe het er vroeger op een VOC-schip aan toe ging.

Meer informatie: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer