Zeeuws Museum

Zeeuws Museum: schieten tegen het vergeten

Naar aanleiding van het 75ste herdenkingsjaar sinds de start van de Tweede Wereldoorlog in Nederland is een tentoonstelling tot stand gekomen.  De tentoonstelling Schieten tegen het vergeten in het Zeeuws Museum toont amateurfoto’s van de oorlog genomen door een aantal Zeeuwen. Ondanks de risico’s, hebben zij ieder op eigen wijze hun omgeving ten tijde van de bezetting vastgelegd. Ze fotografeerden, verdekt opgesteld vanuit een portiek of vanachter het raam van een woning, bijvoorbeeld razzia’s voor de Arbeitseinsatz of een V2-transport. Door het maken van foto’s probeerden ze daarmee het vergeten van de oorlog tegen te gaan.

Gratis zomerrondleiding in juli en augustus
In de maanden juli en augustus is het erg druk in Zeeland. Voor de Nederlandstalige toeristen en de Zeeuwse bevolking verzorgt het museum elke dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur en elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur een gratis rondleiding.

Meer informatie: www.zeeuwsmuseum.nl

  • Op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 organiseert het Zeeuws Museum een Bedankweekend voor deelnemers: BankGiro Loterij Open Dag! Houd de website van het museum in de gaten voor meer informatie.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer