Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Zuiderzeemusum: Waterdoepark Waterwerken

Gaat u samen met kinderen op pad en is het mooi weer? Dan mag u de nieuwe aanwinst van het Zuiderzeemuseum niet missen! Mede dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij heeft het museum er een  nieuwe attractie bij: het leerzame waterdoepark Waterwerken.

Het waterdoepark bestaat uit vier echte eilanden in het water en een plein met een speeleiland. Verder zijn er onder andere picknicktafels, een kijkwand en kunnen de kleintjes met hengels dobbers “uit de zee” vangen. De vier voormalige Zuiderzee-eilanden Urk, Wieringen, Marken en Pampus liggen in het water en kunnen met een roeibootje worden bereikt. Elk eiland heeft een eigen activiteit. Pampus was vroeger het verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam, daarom staan op het Pampus-eiland bijvoorbeeld twee waterkanonnen waarmee u kunt schieten op doelen. Kinderen kunnen zelf de kracht van water ervaren door de beweging en stroming van het water te regelen in de 50 meter lange watergoot.

Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl

Van 4 t/m 12 juli 2015 is er Oudhollandsche kermis in het Zuiderzeemuseum!

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer