Suriname vakantie

"Ik ga mijn broers in Suriname opzoeken"

21 november 2016 - Afgelopen oktober stond de Haagse Sangram plots met een cheque van € 10.000,- in zijn handen. In zijn eigen tuin werden hij en zijn vrouw verrast door de BankGiro Loterij. Een zeer welkome prijs met een duidelijke bestemming: een reis naar Suriname! Sangram: "Ik heb daar veel familie wonen. Die kan ik nu weer opzoeken."

"Een hele goedemorgen!" klinkt het enthousiast aan de andere kant van de lijn wanneer we Sangram een maand na de uitreiking opbellen. Dat het vier uur ’s middags is, deert niet. Want van Sangram word je onmiddellijk blij. "Zo neem ik altijd op", lacht de van oorsprong Surinaamse Hagenaar. Met zijn vrouw en inmiddels uitgevlogen drie kinderen woont hij in Nederland. Ook zijn twee zussen wonen hier.

80ste verjaardag van moeder

"Maar mijn negen broers en mijn ouders wonen nog in Suriname. En nog een hele horde andere familieleden", vertelt de 59-jarige Sangram. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken waar hij het prijzengeld van de BankGiro Loterij aan zou besteden. "De vliegtickets zijn net geboekt! Maar toegegeven: zonder dit geld waren mijn vrouw en ik ook gegaan. Mijn moeder wordt komende zomer namelijk 80 jaar. Nu kunnen we lekker wat eerder die kant op."

Kajakken per helikopter

En als echte waterliefhebber trakteert Sangram zichzelf tijdens deze reis ook op een exclusief uitje. "We gaan in buurland Guyana op kajaktour. Suriname heeft heel veel watervallen en prachtige plekken om te watersporten. Maar deze tour in Guyana schijnt de allermooiste te zijn. Het is alleen per helikopter te bereiken! Dat wordt heel bijzonder denk ik."