Deelnemers tijdens de exclusieve rondleiding bij De Late Rembrandt

“Ik geniet echt van dit culturele uitje!”
Deelnemers BankGiro Loterij bezoeken tentoonstelling Late Rembrandt

Op 26 maart ontving het Rijksmuseum 25 deelnemers van de BankGiro Loterij met hun introducee voor een exclusieve rondleiding bij de tentoonstelling Late Rembrandt in het Rijksmuseum. Voor het eerst is een tentoonstelling gewijd aan het late werk van Rembrandt. Meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte zijn te zien, afkomstig uit musea en privéverzamelingen wereldwijd.

Na een borrel bij binnenkomst startte de rondleiding door deze bijzondere tentoonstelling. Rondleider Elena Beckman: “Ik geniet zelf helemaal. Het is zo leuk! De tentoonstelling Late Rembrandt is bijzonder omdat de werken die worden tentoongesteld uit de hele wereld afkomstig zijn. We zijn een aantal jaren bezig om al die schilderijen, tekeningen en prenten bij elkaar te krijgen. Een kleine groep langs deze werken rondleiden vind ik fantastisch, ik word altijd zo enthousiast als ik meer kan vertellen. Wat mijn favoriete werk is? Ik kan niet kiezen, alles is hier prachtig.”

Rondleiding bij de Late Rembrandt

Rina en Frank uit Voorschoten.

Rina en Frank uit Voorschoten spelen al jaren mee met de BankGiro Loterij: “Wat een indrukwekkende tentoonstelling! Zo’n uniek kijkje is echt een toegevoegde waarde. Destijds zijn we bewust met de BankGiro Loterij gaan meespelen voor het Rijksmuseum.”
Rina: “Het Rijksmuseum laat de Rijksmuseumbus rijden waardoor kinderen op de basisschool naar het museum kunnen gaan. Scholen hebben daar niet altijd de middelen voor. Ik ben kleuterleidster dus ja, dat is wel echt iets waar ik mij hard voor wil maken.”
Frank: “We vinden dit een erg leuke prijs. Het is fijn om meer te weten te komen over de schilderijen. We willen zeker nog een keer gaan.”

Late Rembrandt in het Rijksmuseum

Deelnemers Riemer en Sjoerd.

Deelnemers Riemer en Sjoerd uit Paesens: “Het is mooi en indrukwekkend om al die werken zo bij elkaar te zien hangen en erg interessant wat er over werd verteld. We vonden het ook fijn dat je nu de ruimte hebt om de schilderijen goed te kunnen bekijken. Sjoerd: “Ik vind cultuur erg belangrijk, daarom speel ik ook mee met de BankGiro Loterij. Ik ben zelf schilder en zit nog op de kunstacademie. Ik hoop dat ik daar ook mijn beroep van kan maken. De culturele prijzen vind ik ook het leukst. Een paar maanden geleden hebben we nog een boek gewonnen van een mooie expositie. Bij jullie win ik nog eens wat!”

Martijn en Nancy uit Houten.

Deelnemers Martijn en Nancy uit Houten: “We doen al jaren allebei mee aan de BankGiro Loterij. De combinatie van de steun aan culturele instellingen en dan ook nog eens af en toe zo’n leuke prijs winnen is erg leuk. Ik geniet echt van dit culturele uitje! Dit zijn de leuke extraatjes. De rondleiding nodigt uit om nog een keer te gaan.”

Rondleiding Late Rembrandt

Rondleider Elena en de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Tot en met 17 mei is de tentoonstelling te zien in het Rijksmuseum. Kijk voor meer informatie op www.rijksmuseum.nl/late-rembrandt.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer