Aimée in de studio met Robert ten Brink

“Je komt in een soort bubbel terecht”

Aimée wint 16.000 euro tijdens de eerste aflevering van BankGiro Miljonairs.

Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van BankGiro Miljonairs van dit seizoen te zien bij RTL 4. Daarin zagen we hoe Aimée met een bedrag van € 16.000,- naar huis ging. Wij spraken Aimée om met haar na te praten over de uitzending van afgelopen zaterdag.

“Het was een hele belevenis”, vertelt Aimée. “Mijn man en ik moesten een behoorlijk eind rijden om bij de studio te komen. We zijn voor de zekerheid dus een dagje eerder gegaan: het zal je maar gebeuren dat je in de file staat en de opname mist!”

It’s all in the game

“Je komt met niets, dus als je met 0 euro naar huis gaat, dan heb je alsnog niet verloren. It’s all in the game: met dat idee zijn we naar de studio gegaan. Mijn zus zei voor ons vertrek nog: ‘Wie weet ben jij straks aan de beurt om te spelen!’. ‘Onzin’ dacht ik, maar niets was minder waar.

Het spel was enorm spannend, maar de eerste ronde ging behoorlijk goed. Ik denk dat ik wel zeven van de tien vragen goed had. Dat bleek genoeg te zijn voor de volgende ronde. ‘Kom maar op’, dacht ik. Ik zag de vraag en wist meteen ‘Dit weet ik!’. Dan is het nog afwachten of je snel genoeg was. Dat lijkt een eeuwigheid te duren. Pas toen mijn naam door de studio galmde besefte ik: ik ga spelen!”

Middenin het spel

“Ineens gaat alles heel snel en zit je middenin het spel. Je ziet de vragen en weet de antwoorden, maar je kunt er niet bij. Het is alsof je in een trein bent gestapt en weet dat de trein op een gegeven moment tot stilstand gaat komen, maar je weet niet wanneer.

Bij de laatste vraag zette ik mijn hulplijn in en toen kwam de trein tot stilstand. Ik baal er nog steeds van en mijn hulplijn ook. Het was echt een lastige vraag, maar ik heb alsnog € 16.000,- mee naar huis kunnen nemen. Dat is een heel mooi bedrag dat we maar mooi bij elkaar hebben gespeeld.”

Geheimpje

“Na de opnames mocht ik tot de uitzending natuurlijk niets verklappen. Dat was heel lastig! Mijn kinderen wisten niet eens dat ik mee had gedaan. Ik kwam in een soort bubbel terecht. Ik had iets heel bijzonders meegemaakt, maar ik moest het nog even voor mezelf houden. We hebben de uitzending met het hele gezin gekeken. Iedereen was verbaasd dat ik het zo lang geheim had gehouden. Vooral mijn zus. Zij had immers voorspeld dat ik zou gaan spelen.”

Genieten

“Ik moet de hele belevenis nog een plekje geven. Ik wil echt van de prijs genieten en er iets tastbaars mee doen. Al is het maar iets kleins. Misschien dat we op vakantie gaan of lekker met de familie uit eten. Het komt in ieder geval goed terecht.”

Aanstaande zaterdag om 21.30 uur is BankGiro Miljonairs weer te zien op RTL 4.