Coby

"Je krijgt de groeten van Leontine Borsato!"

20 december 2016 - "Ik krijg er nog kippenvel van”, vertelt Coby uit Sint Annaparochie. De Friezin werd half november, samen met haar zus, naar het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker gelokt. Daar werd ze verrast door BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato, een cameraploeg én een cheque van 100.000,-. “Het was alsof ik een film zat!"

Je wordt gebeld door de BankGiro Loterij met de vraag of je op vrijdagochtend naar het planetarium in Franeker kan komen. Wat denk je op zo’n moment?

"Word ik in het ootje genomen? Dat dacht ik! Vroeger wilde ik bij de recherche- het is uiteindelijk de ouderenzorg geworden- maar ik heb het tot op de bodem uitgezocht. Ik belde naar de klantenservice van de Loterij en naar het planetarium om te checken of het klopte. Die speelden het spel goed mee en hebben niets verklapt.”

En dan komt Leontine Borsato naar je toe met een cheque van € 100.000,-...

"Het was een bizarre gebeurtenis. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er aan terugdenk! Er was bijna niemand te bekennen in het planetarium. Opmerkelijk vond ik. Maar toen Leontine aankwam, besefte ik dat er misschien wel iets groots stond te gebeuren. Ik trok de cheque open en wist niet wat ik zag! Het was alsof ik in een film zat."

Hoe reageerde het thuisfront?

"Toen mijn man ’s avonds thuis kwam, had ik de cheque mooi neergezet op de bank. ‘Je moet de groeten van Leontine Borsato hebben’, grapte ik. ‘Ik heb een hele leuke cheque van haar gekregen.’ Hij trok de envelop open en werd heel emotioneel."

Gaan er dromen voor jullie in vervulling dankzij dit bedrag?

"Dit jaar zijn we beiden 60 geworden. We beseffen hoe gelukkig we mogen zijn dat we gezond zijn. Dat is niet te koop. Maar zo’n bedrag geeft wel de ruimte om te dagdromen. Over eerder stoppen met werken bijvoorbeeld. Maar eerst gaan we een mooie reis maken naar Noorwegen. Het wordt een heel mooi jaar voor ons."