Huiskamer

"Je zal maar een huiskamerconcert winnen!"

14 april 2016 - Een concert winnen van een van Nederlands meest vooraanstaande orkesten, het Nederlands Philharmonisch Orkest? Het overkwam Annemieke uit Rotterdam. Via DeelnemersVoordeel meldde zij zich in december vorig jaar aan voor deze speciale actie en het geluk was met haar: ze won!

Het huiskamerconcert werd aangeboden door het BankGiro Loterij Fonds. Dit fonds komt voort uit de Nederlandse culturele programma’s Maatschappelijke Rol Cultuur en Social Design van Stichting DOEN en ondersteunt het NedPho, zoals het Nederlands Philharmonisch orkest ook wel wordt genoemd.

Huwelijksjubileum

Een ensemble van het NedPho zou bij Annemieke thuis op komen treden, maar al snel bleek dat het geen huiskamerconcert zou worden. Ter ere van het 55-jarig huwelijksjubileum van haar ouders zou er namelijk een groots feest gevierd worden en daarvoor was de huiskamer toch net iets te klein. Als feestlocatie werd gekozen voor de basisschool waar Annemieke werkt. Op 3 april vond het feest plaats. De winnares deed er zelf verslag van:

Als deelnemer van de BankGiro Loterij bekijk ik regelmatig het DeelnemersVoordeel op de site van de loterij. Zo ook eind 2015, toen mijn oog viel op een te winnen huiskamerconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Op 24 december 2015 hoorde ik dat ik deze bijzondere prijs gewonnen had. Een week later werd ik gebeld om een afspraak te maken om samen met Malou en Jan Maarten van de BankGiro Loterij en Lot van het Nederlands Philharmonisch Orkest alles voor het huiskamerconcert te bespreken. Dat was op zich al heel leuk: zelf bepalen met advies van Lot welke instrumenten en wat voor muziek ze op mijn concert zouden spelen. Zelfs aan een hapje en drankje werd gedacht.

Positieve reacties

Na weken van voorbereidingen en voorpret was het op 3 april eindelijk zover: op de prachtige lentedag was het Benjamin Franklin trio, het uitgekozen ensemble van het NedPho, aanwezig op school. Nadat het trio was ingespeeld, en de hapjes en drankjes klaargezet waren, mocht ik met mijn gasten plaatsnemen in de voor dit feest gecreëerde huiskamer en werden wij getrakteerd op een geweldig concert. Wij hebben hier enorm van genoten en mijn ouders, die hun 55-jarig jubileumfeest vierden die dag, ontvingen alleen maar positieve reacties. We hebben nog lang nagenoten.

Ik wil dan ook graag het Benjamin Franklin Trio, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het BankGiro Loterijfonds, de fotografe en de BankGiro Loterij bedanken. Zij hebben mij en onze gasten een onvergetelijke dag bezorgd!