Joop van den Ende in Sterren op het Doek

Joop van den Ende geportretteerd in Sterren op het Doek

Zaterdag 29 november 2014 was Joop van den Ende te zien in een aflevering van Sterren op het Doek. In het Koninklijk Theater Carré ontstond de liefde van Joop van den Ende voor het theater. Op het podium van de grote zaal neemt hij plaats in een stoel en voert Hanneke Groenteman een uniek gesprek met hem, de drie kunstenaars gaan dan ook direct aan de slag met hun portret.

Tijdens het interview geeft Joop van den Ende openhartig antwoord op de vragen over zijn veelbewogen leven. Terwijl de kunstenaars druk bezig zijn aan het portret.

De uiteindelijke onthulling van de werken worden onthult in het Stedelijk Museum, een van de beneficienten van de BankGiro Loterij. Joop heeft zijn vrouw Janine meegenomen om uiteindelijk de juiste beslissing te maken welk schilderij er mee naar huis gaat. De eerste kunstenaar is Eduart Baçe, hij schildert het liefste personen en de karakters in zijn werk staan centraal. Svetlana Tartakovska laat Russische kunstinvloeden en psychologische aspecten terugkomen in haar werken. De laatste kunstenaar is Marije van Wieringen, zij maakt kunst over mensen, wat hun drijft en kwetsbaar maakt.

Benieuwd welk schilderij Joop van den Ende uiteindelijk mee naar huis neemt? U kunt hier de aflevering terug kijken.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer