Jos heeft het allemaal: miljonair, nooit meer hoeven werken en wuivende palmen

22 juli 2019 - Iedereen droomt er wel eens van. Ooit dat miljoen winnen. Nooit meer hoeven werken en koud Nederland verruilen voor een tropisch eiland. Voor oud-hovenier Jos (65) komt die droom uit. Vorig jaar won de Maastrichtenaar € 1 miljoen bij de BankGiro Loterij. Komende november vertrekt hij voorgoed naar de Filipijnen.

“Vraag me niet waarom maar als kind droomde ik al van de Filipijnen”, vertelt Jos. “Dat mijn vrouw Lorie een Filipijnse is, is denk ik geen toeval.” Dertien jaar geleden werd Jos via een collega gekoppeld aan Lorie. Zij woonde toen nog op de eilandengroep ten zuiden van China. Maandenlang werd er over en weer gepend tussen de prille geliefden. Jos: “Na een jaar trok ik de stoute schoenen aan en ben ik die kant opgegaan om haar te ontmoeten. Niet veel later zijn we op de Filipijnen getrouwd.”

“De meeste dromen zijn bedrog, die van mij niet”

Al gauw verhuisde Lorie naar Europa om bij Jos te wonen. Maar geld om Lories familie en vrienden op te zoeken, was er niet. Er ging tien jaar overheen. Jos: “En toen won ik die geweldige prijs bij de BankGiro Loterij vorig jaar mei! Dat was niet te bevatten natuurlijk. Jarenlang heb ik een terugkerende droom gehad dat ik € 1 miljoen zou winnen. En dan staat BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato opeens op je stoep. De meeste dromen zijn bedrog, maar die van mij blijkbaar niet!"

Familie in de armen sluiten

Het eerste wat zou gebeuren van dat prachtige bedrag, was klip en klaar: een reis naar de Filipijnen. Jos: “In de zomer zijn we die kant opgegaan. Lorie kon na tien jaar haar familie en vrienden weer in de armen sluiten. Het beviel zo goed dat we er een huis hebben gekocht. Ik heb mijn baan opgezegd en afgelopen januari zijn we er gaan ‘proefwonen’ voor een half jaar. En daarmee gaat mijn Filipijnen-droom ook in vervulling: in november vertrekken wij voorgoed! Prachtige natuur, azuurblauwe zeeën en tropische stranden. Ik kan niet wachten.”