Kickstart Cultuurfonds: € 16 miljoen aan culturele sector toegekend

Kickstart Cultuurfonds - een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en ondersteund door een groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW - heeft 16 miljoen aan de culturele sector gedoneerd.

Het tijdelijke fonds werd aan het begin van deze zomer opgericht om snel financiële ondersteuning te bieden aan podia, musea en producenten die door de coronamaatregelen in zwaar weer terecht kwamen. De afgelopen drie maanden ontvingen in totaal 418 musea, podia, theaters en producenten uit heel Nederland een bijdrage, zodat zij hun publiek weer live en coronaproof kunnen ontvangen. Ook nu de maatregelen tegen het coronavirus zijn aangescherpt blijven de donaties van Kickstart Cultuurfonds van kracht.


Lees ook:
Kickstart Cultuurfonds geeft € 5 miljoen aan 131 culturele instellingen
Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

Kickstart Cultuurfonds: wat is dat?Van poppodium en molenmuseum tot aan Ellen ten Damme

Van poppodium013, het molenmuseum op de Zaanse Schans tot aan de muzikale voorstellingen van zangeres Ellen ten Damme, aanvragen uit het hele land werden gehonoreerd door Kickstart Cultuurfonds. Ze waren bedoeld voor bijvoorbeeld aanpassingen die podia moesten doen in hun gebouw om publiek veilig te kunnen ontvangen, hygiënemaatregelen zoals het aanbrengen van kuchschermen en desinfecteerpompjes of tegemoetkoming in publiekinkomsten die achterbleven vanwege minder publiekscapaciteit als gevolg van de 1,5 metersamenleving. Dit geeft ons veel goede moed in deze ingewikkelde tijden (Museum Singer Laren).

Hieronder vind u een filmpje over de betekenis van donaties van Kickstart Cultuurfonds voor culturele instellingen.