Kickstart Cultuurfonds geeft € 5 miljoen aan 131 culturele instellingen

Al 131 theaters, concertzalen en poppodia, professionele theaterproducenten en musea hebben goed nieuws gekregen! Zij ontvangen samen een bedrag van ruim € 5 miljoen vanuit Kickstart Cultuurfonds. Zo kunnen zij de deuren weer veilig, coronaproof openen voor publiek.


Lees ook:
Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

Kickstart Cultuurfonds: wat is dat?Onder andere deze culturele instellingen ontvingen al een bijdrage:

Mentale oppepper voor SCC Theater de Kattendans in Bergeijk

'Met een financiële bijdrage van ruim € 23.600,- kunnen we een veilige manier een unieke theaterbeleving aanbieden, voor bezoeker én voor artiest. Maar de bijdrage betekent meer. Voor mij en de medewerkers is het een enorme mentale oppepper', aldus Dries Floris, directeur SCC Theater de Kattendans.

Foto: Theater de Kattendans, door Job Jansen

Openluchtconcerten met mobiele licht- en geluidsinstallatie

De Groene Zwaan in De Rijp, een klein podium in een voormalige Lutherse kerk, organiseert de komende maanden concerten op andere locaties en in de open lucht. Een mobiele licht- en geluidsinstallatie maakt dit mogelijk. Met een relatief bescheiden bedrag van € 5.200,- helpt Kickstart Cultuurfonds dit podium weer een heel eind op weg.

Op verantwoorde en veilige manier openen voor bezoekers

'Deze crisis brengt roerige tijden mee voor ons podium, waarin we met een klein team en beperkte middelen alsnog de hoge standaard willen bieden die bezoekers van 013 gewend zijn. Met deze bijdrage van € 95.000,- van het Kickstart Cultuurfonds kunnen wij ons podium op een verantwoorde en veilige manier openen voor bezoekers, artiesten en personeel', aldus Frens Frijns, directeur-bestuurder Poppodium 013 in Tilburg.

Unieke samenwerking van 34 makers en 17 vlakke vloertheaters

Met een bijdrage van € 300.000,- kunnen 34 makers en gezelschappen voorstellingen blijven verzorgen in theaters door heel Nederland. Het gaat in totaal om 294 voorstellingen van onder meer Saman Amini, The Nineties, Eva Line de Boer, Don’t Hit Mama en Jasper van Luijk/SHIFFT.

In het Kickstart Cultuurfonds is in totaal € 16 miljoen bijeengebracht door de BankGiro Loterij en private fondsen om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden én vooral creatief en productief te blijven voor een zo groot mogelijk publiek. Op de website van het Kickstart Cultuurfonds verschijnt wekelijks een overzicht van de toegekende donaties.