Kickstart Cultuurfonds opent deuren

Musea, theaters en concertzalen zijn lang dicht geweest, maar ze doen langzaam de deur weer van het slot. Om dit veilig en coronaproof te doen, zijn kostbare aanpassingen noodzakelijk.

Daarom heeft de BankGiro Loterij, samen met private fondsen, het Kickstart Cultuurfonds opgericht. Mede dankzij uw deelname kan cultureel Nederland opnieuw opstarten, waarvoor dank!


Lees ook: Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen


Voor wie is het Kickstart Cultuurfonds?

Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds voor theaters, concertzalen en poppodia, professionele theaterproducenten en musea in Nederland.

Waar kan het geld voor gebruikt worden?

Theaters en musea kunnen een aanvraag doen voor financiële steun om hun gebouwen coronaproof te maken en voorstellingen en tentoonstellingen aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.

Waarom is dit belangrijk?

Zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving.

Waar komt het geld vandaan?

Het geld is bij elkaar gebracht door de BankGiro Loterij samen met het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818, Stichting Zabawas én het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.