Ruim € 9,7 miljoen voor 257 culturele instellingen

Inmiddels hebben al 257 theaters, concertzalen en poppodia, professionele theaterproducenten en musea goed nieuws gekregen! Zij ontvangen samen een bedrag van ruim 9,7 miljoen vanuit Kickstart Cultuurfonds. Zo kunnen zij de deuren weer veilig, coronaproof openen voor publiek.


Lees ook:
Kickstart Cultuurfonds geeft € 5 miljoen aan 131 culturele instellingen
Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

Kickstart Cultuurfonds: wat is dat?Onder andere deze culturele instellingen ontvingen al een bijdrage:

Cultuurhuis de Lindenberg in Nijmegen direct over tot uitvoering

“We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat ons ontwikkelplan met € 89.700,- wordt ondersteund door Kickstart Cultuurfonds. We kunnen nu direct overgaan tot uitvoering en dat is in deze tijd goud waard”, vertelt Teddy Vrijmoet, directeur-bestuurder Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen.

Investeren in concertbeleving en veiligheid voor Paradiso in Amsterdam

“Het zijn natuurlijk geen feestelijke tijden voor Paradiso. Tegelijkertijd zijn we erg dankbaar dat we door deze bijdrage van € 100.000,- vanuit Kickstart Cultuurfonds toch kunnen investeren in de concertbeleving en veiligheid van onze bezoekers.”, aldus Geert van Itallie, algemeen directeur Stichting Paradiso Amsterdam.

Foto: Uitverkocht concert van Claw Boys Claw in Paradiso, door Niels Vinck

Financiële zekerheid voor jeugdvoorstelling ‘’Het Muizenhuis, Sam & Julia op reis’’

Annelien Hoedjes, Producent 2-ater Producties, vertelt: “Dankzij de bijdrage van € 7.000,- van Kickstart Cultuurfonds hebben wij de financiële zekerheid gekregen om de nieuwe jeugdvoorstelling ‘’Het Muizenhuis, Sam & Julia op reis’’ te kunnen maken. 2021 is het jubileumjaar van 10 jaar Muizenhuis en dat gaan we nu écht vieren in theaters door heel Nederland!”

Ondersteuning voor Het Vincent Van GoghHuis in vreemde periode

Ron Dirven, directeur-conservator Stichting Van Gogh & Zundert , vertelt: “Dankzij deze donatie van € 20.000,- kunnen we een mooie tentoonstelling samenstellen zodat we onze bezoekers in deze vreemde periode toch een boeiend programma kunnen bieden. Daar zijn we hartstikke blij mee!”

In het Kickstart Cultuurfonds is in totaal € 16 miljoen bijeengebracht door de BankGiro Loterij en private fondsen om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden én vooral creatief en productief te blijven voor een zo groot mogelijk publiek. Op de website van het Kickstart Cultuurfonds verschijnt wekelijks een overzicht van de toegekende donaties.