Ali B. in Sterren op het Doek

Hanneke Groenteman ontmoet Ali B. in Sterren op het Doek

Veel gelach maar ook een serieus gesprek, Hanneke Groenteman ontmoet Ali B. Op zaterdag 3 januari is het alweer de 7e aflevering van het huidige seizoen Sterren op het Doek. Niemand minder dan Ali B. is in deze uitzending te gast. Ali en Hanneke hebben al vanaf het eerste moment een bijzondere klik met elkaar. Dit leidt uiteindelijk tot hilariteit maar er komt ook een serieus deel uit hun gesprek voort. Hij geeft aan wat hem drijft in het leven en verteld waarom hij de liefde van zijn vrouw en moeder vergelijkt met Marokkaanse kruiden.

De drie kunstenaars zijn blij verrast met Ali als model, tijdens het gesprek tussen Ali en Hanneke gaan ze direct aan de slag met hun portret. Dick Tulp zoekt altijd naar een goede gelijkenis en zijn werk is grof realistisch. In het werk van Casper Verborg neemt het gezicht en dan met name de uitdrukking daarvan een belangrijke rol in. Charlene van den Eng maakt portretten waarin een close-up van het hoofd duidelijk en krachtig zijn te noemen. Het wordt uiteindelijk een moeilijke keuze voor Ali welk portret hij mee naar huis neemt. De onthulling van de werken vindt plaats in het Mauritshuis, een van de beneficiënten van de BankGiro Loterij.

De uitzending is te zien op zaterdag 3 januari 2015 om 21.15 uur op NPO 2.
Aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer