Koffietijd en 5 Uur Live: nog 1 week!

Nog 1 week en dan zit het seizoen van Koffietijd en 5 Uur Live erop. Komende week geniet u dus nog élke werkdag van bijzondere gasten en verhalen van onze culturele partners, om 10.00 én 17.00 uur. Zo komt maandagmiddag het bijzondere onderzoek naar Johannes Vermeers meesterwerk 'Meisje met de parel' aan bod.

Op maandag 25 mei wordt daar, tijdens 5 Uur Live, over gebeld met Abbie Vandivere, conservator van het Mauritshuis.

Het Meisje in de Schijnwerper

Twee jaar geleden onderzocht een internationaal team van wetenschappers voor het oog van het publiek het meesterwerk van Johannes Vermeer. Nu, twee jaar later, presenteert het team de resultaten van dit project met titel 'Het Meisje in de Schijnwerper'. 

Wetenschappelijk onderzoek naar het 'Meisje met de parel' heeft nieuwe ontdekkingen en inzichten opgeleverd. Door het multidisciplinaire onderzoek kwam het internationale team van wetenschappers veel dichter bij het schilderij dan ooit tevoren. Er werden ontdekkingen gedaan over penseelvoering, gebruik van pigmenten en op welke manier Vermeer zijn schilderij met verschillende lagen ‘opbouwde’.

5 Uur Show

Koffietijd is ook na de zomer weer te zien op RTL4, terwijl 5 Uur Live als de 5 Uur Show zal verdergaan op SBS6. Het nieuwe programma bespreekt dagelijks de gebeurtenissen van de dag en besteedt ruim aandacht aan achtergrondverhalen en amusement, maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen. De eerste uitzending is op maandag 31 augustus.

Meer over Koffietijd en 5 Uur Live