Maak kans op een picknick in de Rijkstuinen samen met drie vrienden!

In de tuinen van Het Rijksmuseum worden ook deze zomer weer prachtige sculpturen geëxposeerd. Dit jaar zijn het de werken van Alexander Calder die u kunt bewonderen. Wilt u optimaal genieten van deze kunst objecten. Ga dan nu naar de Facebookpagina van de BankGiro Loterij en maak kans op een picknick samen met drie vrienden in de tuinen van het Rijksmuseum én ontvang daarbij vier toegangskaarten tot het Rijksmuseum op zaterdag 23 augustus.         

Bezoek de gratis tentoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum

Niet alleen binnen de muren van het Rijksmuseum kijken bezoekers hun ogen uit, want ook in de Rijkstuinen kunt u uw hart ophalen. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt het ieder jaar mogelijk om een expositie in de museumtuinen te tonen. Dit jaar vormen de tuinen het decor voor veertien sculpturen van Alexander Calder (1898-1976).

Nooit eerder was een vergelijkbaar aantal grote werken van Calder in de buitenlucht bijeen. Calder is zonder twijfel een van de grote uitvinders van de moderne sculptuur. Zijn vroege werk uit de jaren 20 van de vorige eeuw bestaat uit delicate figuren van ijzerdraad. Een bezoek aan de Parijse studio van Mondriaan in 1930 is het keerpunt naar de abstracte kunst. Zijn mobiles, stabiles en standing mobiles, kleurrijk bewegend in de lucht of stevig in de grond bevestigd, hebben de afgelopen eeuw de wereld veroverd. Zijn werk is op grote schaal te zien in musea, tuinen en openbare ruimten.

Op uitnodiging van het Rijksmuseum maakte Alfred Pacquement, voormalig directeur van het Parijse Centre Pompidou, een selectie van Calders wereldberoemde sculpturen tussen 1950 en 1976, afkomstig van internationale musea en privécollecties.

De tentoonstelling is te zien tot en met 5 oktober en is dagelijks gratis toegankelijk van 9.00 tot 18.00 uur.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer