Maart: lekker cultureel

Maart: een heerlijk culturele maand

22 februari 2016 - Langere dagen, fluitende vogeltjes en de lente in zicht.
Maart belooft in veel opzichten een heerlijke maand te worden. Ook op cultureel gebied kunt u weer volop genieten.


Wat dacht u bijvoorbeeld van de grootste overzichtstentoonstelling ooit van Jheronimus Bosch in het Noordbrabants Museum? Dit eerbetoon aan deze invloedrijke kunstenaar werd afgelopen maand feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander en is nog tot en met 8 mei te bezoeken. Liefhebber van David Bowie? De expositie over deze excentrieke artiest in het Groninger Museum is met vier weken verlengd.

Daarnaast staan er voor de deelnemers van de BankGiro Loterij een aantal exclusieve belevenissen gepland, bij onder andere fotografiemuseum Foam en het Fries Museum. Via uw persoonlijke pagina kunt u hier (binnenkort) kans op maken.

Fotografieworkshop Foam

In fotografiemuseum Foam zijn momenteel werken van de beroemde fotograaf Jacques Henri Lartigue (1894-1986) te zien. De Fransman is vooral bekend om zijn spectaculaire foto's van autoraces, vliegtuigen en mensen en dieren in beweging. Minder gezien is zijn adembenemende kleurenfotografie. Lartigue - Life in Colour onthult dit zelden getoonde aspect van zijn oeuvre (foto).

Als BankGiro Loterij-deelnemer kunt u deze tentoonstelling op wel heel bijzondere wijze ervaren. Voor zaterdag 12 maart heeft het fotografiemuseum namelijk een exclusief programma samengesteld, inclusief rondleiding én fotografieworkshop. Tijdens deze workshop leert u fotograferen in de stijl van Lartigue, maakt u een mooi portret of juist een bijzondere compositie of uitsnede. Wilt u hier kans op maken? Kijk snel op uw persoonlijke pagina.

Claudy Jongstra: Ancient Light

Vanaf 26 maart zijn de expressieve werken van kunstenares Claudy Jongstra te zien in het Fries Museum. Uitgangspunt voor haar ontwerpen is vilt, dat ontstaat door wolvezels met o.a. water en zeep te vermengen en voor wrijving te zorgen. Claudy Jongstra: Ancient Light laat u haar beste werk van de afgelopen jaren zien, maar onderzoekt ook de nieuwe richting in haar carrière. Het creatieve proces krijgt in de tentoonstelling ruime aandacht: bezoekers wanen zich in haar atelier en ervaren de stadia van creatie en productie. Voor BankGiro Loterij-deelnemers gaat de expositie al op 25 maart, een dag voor de officiële opening, open. Claudy Jongstra zal bovendien zelf aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk. Ook staat er een rondleiding gepland. Via DeelnemersVoordeel kunt u hier kans op maken.

Your Serious Radio

In de tentoonstelling Your Serious Radio neemt Beeld en Geluid bezoekers mee langs de soundtrack van hun puberteit. U kunt letterlijk met een koptelefoon inpluggen op de jaren waarin u naar 3FM (of Radio3) luisterde. In de tijdelijke tentoonstelling legt Beeld en Geluid voor het eerst het accent op radio, een medium dat een groot deel van het audiovisuele archief vormt. Aanleiding voor de nieuwe tentoonstelling is het 50-jarig bestaan van de zender.

Op zaterdag 26 maart staat er, exclusief voor deelnemers van de BankGiro Loterij, een bijzonder avondontvangst gepland in Beeld en Geluid. Een bekende diskjockey zal aanwezig zijn om te vertellen over de kunst van het radio maken. Wilt u dit graag meemaken? Houd DeelnemersVoordeel in de gaten!

Last-minute actie: naar Nederland Dineert in het Gemeentemuseum Den Haag, inclusief etiquetteworkshop tijdens een exclusieve avondopenstelling op zondag 28 februari. Kijk snel op DeelnemersVoordeel, want voor deze actie geldt: OP=OP!