Kandidaten Maestro 2014

Maestro keert terug! Het tweede seizoen begint 30 oktober op NPO 1

In het najaar van 2014 gaan er opnieuw acht BN’ers met elkaar de strijd aan voor de titel Maestro van het symfonieorkest Holland Symfonia op het toneel van de Philharmonie in Haarlem. Vanaf 30 oktober is de nieuwe Maestro te zien bij de AVROTROS op NPO 1, Frits Sissing zal wederom de presentatie op zich nemen. De acht deelnemers die aan het tweede seizoen gaan deelnemen zijn onlangs bekend gemaakt: Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Frans Duijts, Oscar Hammerstein, Sylvana Simons, Susan Smit, Spike van Zoest en Lucille Werner. Vanaf 30 oktober zullen ze met elkaar de strijd aangaan om de eretitel Maestro 2014. De finale vindt plaats op 18 december 2014.

Als deelnemer van de BankGiro Loterij kunt u kans maken op kaarten op bij een van de opnames aanwezig te zijn. Ga naar uw persoonlijke pagina om mee te doen. Wie weet beleeft u een avond vol muziek in de Grote Zaal van de Philharmonie in Haarlem.

Presentator Frits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties en weet op een laagdrempelige manier klassieke muziek bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest goed door een muziekstuk te leiden. Afgelopen jaar was Maestro een groot succes. Ik ben blij dat wij een nieuw seizoen van Maestro kunnen maken en kijk er erg naar uit!” 

Maestro

De deelnemers worden komend seizoen beoordeeld door de vakkundige jury die bestaat uit voorzitter Otto Tausk (dirigent), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist). De eerste aflevering is te zien op donderdag 30 oktober 2014 om 20.30 uur op NPO 1.

Bekijk hieronder de promovideo van het programma voor een indruk van de kandidaten die dit seizoen zullen meedoen.