Maritiem Museum verrast met donatie
fotocredits Jurgen Jacob Lodder

Maritiem Museum verrast met donatie

dinsdag 5 februari 2019 - Maandag 4 februari werd het Rotterdamse Maritiem Museum verrast met een donatie van € 400.000,-. Leontine Borsato, ambassadeur van de BankGiro Loterij, overhandigde de cheque aan algemeen directeur Bert Boer.

Het bedrag is bestemd voor de inrichting van een technieklokaal in het nog te bouwen paviljoen in de museumhaven. Vanaf najaar 2020 zal het Maritiem Museum daar de deuren openen voor een educatieve presentatie die maritieme ambachten op een voetstuk zal plaatsen voor een groeiend aantal bezoekers en scholieren.

Metamorfose van Maritieme Haven

Bert Boer – algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam: “Met de donatie dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen we de volgende stap zetten van de metamorfose van de Maritiem Museum Haven om onze bezoekers een totale maritieme beleving te kunnen bieden. Een compleet dagje uit vol ontwikkeling, verwondering en plezier voor jong en oud."

"Bezoekers zijn welkom aan boord van onze museumschepen en historische kranen, nemen deel aan activiteiten op en om het water, leren hoe de schepen gerestaureerd worden, en ze ontdekken de verhalen van de mensen die vroeger en vandaag in de Rotterdamse haven werk(t)en.”

Miljoenenschenking voor culturele sector in Nederland

De schenking aan het Maritiem Museum werd bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala dat op 12 februari plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder het Maritiem Museum.

Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de Loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Het Goed Geld Gala is via Twitter te volgen met #goedgeldgala.