MAX Monumentaal weer terug met Huub Stapel

Donderdag 4 september start het nieuwe seizoen van MAX Monumentaal. Het programma is te zien op NPO 2 en begint om 19.25 uur, de presentatie is in handen van Huub Stapel. Dit seizoen krijgen acht monumenten, waaronder Huis Doorn en Kasteel Oud-Poelgeest eindelijk de kans om een deel van hun historie in ere te herstellen en te beschermen. Huub volgt de restauraties op de voet en op die manier horen we de verhalen van de direct betrokkenen, zoals voormalige bewoners, eigenaren, buurtbewoners of erfgenamen.

Huub Stapel

Huub Stapel: “Ook dit nieuwe seizoen van MAX Monumentaal hebben we weer een aantal pareltjes uit de Nederlandse historie gevonden. Dankzij de inzet van allerlei gedreven vrijwilligers en conservatoren blijft het tastbare deel van onze geschiedenis behouden. Het verdient respect als je je realiseert hoeveel manuren, investeringen en liefde zij hier in steken en er zo voor zorgen dat historische erfstukken door worden gegeven aan de generaties hierna.”

Talloze vrijwilligers en conservatoren zetten zich in voor het behoud van deze historische panden. Hun inspanningen hebben ervoor gezorgd dat er al bergen werk zijn verzet en een groot aantal noodzakelijke restauraties zijn verricht. Maar onderhoud vergt een aanzienlijke investering die niet altijd voorhanden is.

De BankGiro Loterij wil met MAX Monumentaal de historische panden die Nederland rijk is in beeld brengen en laten zien hoe belangrijk het is om deze te blijven onderhouden. Op de landkaart hieronder staan alle monumenten die dit seizoen aan bod komen.

Landkaart Max Monumentaal

Voor meer informatie over MAX Monumentaal kunt u terecht op de website van Omroep MAX.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer