Veluwe

"Mijn man had gewoon kippenvel"

21 juli 2016 - Ria (65) werd op een doodgewone maandag enorm verrast: “Er staat een cameraploeg voor de deur!”, riep mijn man vanuit de woonkamer.”

Voor ze het beseften, stonden Ria en haar man Henk in hun Velserbroekse woonkamer met een grote bos bloemen en een cheque van € 10.000 van de BankGiro Loterij. Dit hadden ze niet kunnen bedenken. We belden Ria om haar verhaal te horen.

"We spelen al jaren mee in de BankGiro Loterij vanwege de steun voor de culturele organisaties, maar eigenlijk stond ik er niet meer bij stil dat we zoveel geld zouden kunnen winnen. Het was overdonderend, mijn man stond gewoon met kippenvel op zijn armen!", vertelt Ria enthousiast.

Een extra zakcentje

Ria vervolgt: “Het geld is ontzettend welkom. We zijn net verhuisd, maar we hebben nog heel veel contact met een groep buren van ons oude adres. Daar gaan we binnenkort mee naar Berlijn. Het is heerlijk om dan een extra zakcentje te hebben! Bovendien willen we deze winter ook gaan skiën met onze zoon. Dat kan nu net even gemakkelijker.”

Naar de Veluwe

Als we bijna de telefoon ophangen, bedenkt Ria nog iets: "Oh ja! We zijn idolaat van de Veluwe, het is daar zo prachtig! Daar gaan we daar zeker nog een paar dagen heen met onze fietsen."

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer