Miljoenenschenking voor Amsterdamse musea in 2017

Maar liefst 66 musea en culturele instellingen ontvangen een schenking van de BankGiro Loterij

16 februari 2017 – Groot feest vanmiddag in de Beurs van Berlage. Tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala dat hier plaatsvindt ontvangen tientallen Amsterdamse musea en culturele instellingen een schenking, waaronder het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, de Oude Kerk, Het Concertgebouw, EYE, Foam en Het Scheepvaartmuseum.

Zo gaat er dankzij een donatie van € 580.000,- een langgekoesterde wens van het Rijksmuseum in vervulling. Met dit bedrag kan het museum de komende drie jaar concerten geven met historische muziekinstrumenten uit haar collectie. De Hermitage Amsterdam ontvangt € 295.000,- voor een nieuwe spectaculaire presentatie in het museum die het verhaal van de grachtengordel, de Gouden Eeuw en de bewoners van Amsterdam vertelt.

Cultuur toegankelijk maken voor publiek

Geld van de BankGiro Loterij is ook bedoeld om cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor publiek. Zo ontving de Oude Kerk in Amsterdam € 200.000,- om kerkruimtes open te stellen die tot nu toe altijd verborgen bleven voor publiek.

Steun aan culturele sector groeit naar € 66,9 miljoen

Een overzicht van alle schenkingen in Amsterdam en daarbuiten is hier terug te vinden.

In totaal ontvingen 66 culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag € 66,9 miljoen schenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is € 4,1 miljoen meer dan vorig jaar.

Beeldmateriaal uitreikingen

Goed Geld Gala - Rijksmuseum 1

Goed Geld Gala - Rijksmuseum 2

Goed Geld Gala - Hermitage