Amsterdam, 23 oktober 2013 – De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar steun aan zeven culturele organisaties. Naast de vier Rijksmusea (Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Mauritshuis, Kröller-Müller Museum) ontvangen ook Vereniging Rembrandt, het Rijksmuseum van Oudheden en de TwentseWelle de komende jaren weer structureel steun voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Deze culturele instellingen ontvingen al jaarlijks een bijdrage van de BankGiro Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking met alle partijen geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen.

Sinds 1998 hebben de vier Rijksmusea samen 98,9 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In de periode 2014-2018 kunnen de vier Rijksmusea samen weer een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien. Vereniging Rembrandt ontving sinds 2009 ruim 1,3 miljoen euro van de BankGiro Loterij. De komende vijf jaar ontvangt Vereniging Rembrandt wederom een jaarlijkse schenking. De bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij aan het Rijksmuseum van Oudheden bedroeg in de afgelopen vijf jaar in totaal ruim 1,3 miljoen euro. Het museum kan ook de komende periode een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien. Tot slot ontvangt TwentseWelle de komende twee jaar jaarlijks een schenking, bovenop de ruim 1 miljoen euro die het museum al sinds 2009 kreeg.

Michiel Verboven, Managing Director van de BankGiro Loterij: “De BankGiro Loterij wil als fondsenverstrekker voor cultuur zoveel mogelijk bekendheid geven aan het behoud van onze cultuur en ons cultureel erfgoed en dat brengen wij bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht. We zijn blij dat we deze zeven toporganisaties ook de komende vijf jaar kunnen blijven steunen.”