Robert ten Brink

"Na zes jaar eindelijk een warm huis"

30 januari 2016 - "In de winters is het zóóó koud in ons huis", vertelt Karin uit Amersfoort. "Daar moest echt iets aan gebeuren, maar we hadden er het geld niet voor." Totdat BankGiro Loterij-ambassadeur Robert ten Brink afgelopen december voor haar neus stond. Met een vette cheque. Karin en haar man wonnen maar liefst € 100.000,-.

Begin december werd Karin opgebeld door de BankGiro Loterij. Met de boodschap dat ze ‘een klein prijsje’ had gewonnen en of ze naar cultureel partner van de BankGiro Loterij, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, kon komen. Wat zij niet wist was dat dat ‘kleine prijsje’ een bedrag met vijf nullen betrof.

"Het zou lachen zijn"

Nuchter als ze is, stond Karin niet direct te springen na het telefoontje. "We winnen bij de BankGiro Loterij regelmatig leuke prijsjes. Die komen meestal met de post. Toch konden we ons niet voorstellen dat we nu iets groots hadden gewonnen. ‘Het zou wel lachen zijn’, zei mijn dochter nog. Mijn man en ik dachten alleen maar: alles wat we krijgen is mooi meegenomen."

Zo welkom

Op de afgesproken dag reist Karin van Amersfoort naar Arnhem. Geen enorme afstand, maar voor Karin toch een onderneming vanwege ‘een arm die niet meer wil’ en waardoor zij snel uitgeput raakt. Haar man is dan ook de kostwinner in huis. Karin: "Hij moet alles alleen verdienen. ‘Een mooi bedrag zou zo welkom zijn’, schoot er onderweg door mijn hoofd."

Extravagante vakanties

Met Robert ten Brink aan haar zij, trekt Karin in het Openluchtmuseum de cheque uit de envelop. Ongeloof en blijdschap zijn van haar gezicht af te lezen. Ze beseft dat ze nu grootser kan gaan dromen. Niet over extravagante vakanties, maar over de afronding van hun verbouwing.

Dubbelglas

Zes jaar geleden kochten Karin en haar man een oud jaren twintig huis. Met een even oude isolatie en ijzig koude winters. Karin: "We zijn er al sinds 2011 voor aan het sparen, maar nu wordt het dan echt werkelijkheid: dubbelglas en een lekker warm huis. Wat een verrassing!"

Meer blij winnaars

Ook in januari waren er - net als Karin in december - weer veel blije winnaars bij de BankGiro Loterij. Zo wonnen Johan en Pietie uit Haaksbergen eveneens € 100.000,-, werd Sylvia uit Amersfoort verrast met een cheque van € 10.000,- en verdeelden 185 winnaars met IBAN NL 17 SNSB € 1 miljoen.