Logeren in Boijmans

Overnachten in Museum Boijmans Van Beuningen

Een onvergetelijke ervaring. Zo noemde Wendy uit 's-Gravenhage haar avontuur in Museum Boijmans Van Beuningen op zaterdag 19 december. Als winnares van een unieke actie op DeelnemersVoordeel mocht zij op de valreep van het nieuwe jaar samen met een vriendin in het museum blijven logeren, inclusief een nachtelijke rondleiding én ontbijt op zondagochtend.

Op zaterdag 19 december ging Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam speciaal voor deelnemers van de BankGiro Loterij ook in de avond open. Tijdens deze bijzondere avondopenstelling kon de tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Brueghel' in alle rust worden bezocht en gaf historicus Herman Pleij een lezing over het leven in de 16e eeuw. Maar daar bleef het niet bij voor Wendy en haar introducee. "We zijn enorm in de watten gelegd."

Nachtelijke rondleiding

Na sluitingstijd werden de dames nog getrakteerd op een nachtelijke rondleiding - met zaklantaarns - door het museum. In het speciaal voor hen in het Paviljoen geplaatste bed, met uitzicht op het Museumpark en de beeldentuin, kon het tweetal ontspannen bijkomen van alle indrukken. Zondagochtend stond er bovendien een smakelijk ontbijt klaar.

Aandenken

"Wij zijn 's ochtends nog een keer naar de tentoonstelling gegaan en als aandenken hebben wij de prachtige boeken over de tentoonstelling en over de collectie van Boijmans van Beuningen aangeschaft. Wij willen het museum binnenkort weer gaan bezoeken.", aldus een blije winnares.