Museumprijs

Nek-aan-nekrace tussen genomineerden BankGiro Loterij MuseumprijsAmsterdam, 7 april 2016 – Ruim een week na de start van de stemperiode van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016 blijkt dat het een nek-aan-nekrace is tussen de drie genomineerde musea. Sinds 29 maart jl. zetten Nationaal Militair Museum in Soest, Nationaal Monument Kamp Vught en Verzetsmuseum Amsterdam alle zeilen bij om de titel ‘Museum van het Jaar’ te krijgen en het bedrag van 100.000 euro te winnen. De publieksprijs gaat dit jaar naar een oorlogs- en/of verzetsmuseum of herinneringscentrum. Tot en met 26 april 2016 voeren de musea campagne en kunt u stemmen via www.museumprijs.nl. U maakt dan kans op een reis naar New York.

Na ruim negen dagen zijn de stemmen over de musea nagenoeg gelijk verdeeld. De koploper heeft 36,5 procent van de stemmen, nummer twee heeft 33,3 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door de nummer drie met 30,2 procent van de stemmen.

Alles uit de kast


De drie genomineerde musea zetten alles op alles om stemmen te werven. Zo plaatste het Nationaal Militair Museum in huis-aan-huisbladen advertenties. Nationaal Monument Kamp Vught creëerde een eigen reclamecampagne met ‘ambassadeurs’. Verzetsmuseum Amsterdam zette burgemeester Eberhard van der Laan en actrice Birgit Schuurman in op de sociale media.

Stemmen


Het publiek kan op www.museumprijs.nl tot en met 26 april aanstaande stemmen op een van de drie musea. Op dinsdag 3 mei wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016 bekend. Stemmers maken kans op een vijfdaagse reis naar New York voor twee personen.