BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten 2016

Nieuw seizoen Maestro van start

14 januari 2016 - Maestro is terug! In navolging van de succesvolle series in 2012 en 2014 volgt opnieuw een groep bekende Nederlanders een stoomcursus dirigeren. AVROTROS zendt het programma, gepresenteerd door Frits Sissing, tot en met 6 maart 2016 elke zondag om 20.20 uur uit op NPO 1. De finale op 6 maart wordt live uitgezonden. De eerste aflevering op 17 januari trok direct 1,9 miljoen kijkers!

De acht bekende Nederlanders die dit seizoen meedoen aan Maestro zijn zanger René Froger, acteur Patrick Stoof, zangeres Leona Philippo, televisiemaker Daan Boom, atlete Marlou van Rhijn, acteur Ferry Doedens, columniste Aaf Brandt Corstius en cabaretière Karin Bloemen. Zij gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van het 65-koppig tellende Orkest van het Oosten.

Gouden baton

De kandidaten volgen daarvoor masterclasses bij beroemde dirigenten, verdiepen zich in muziekgeschiedenis en geven een toelichting op hun eigen muzieksmaak, favoriete componist of muziekstuk. De winnaar van de finale gaat met de felbegeerde gouden baton naar huis.

Frits Sissing: "Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man goed door een muziekstuk te leiden."

Maestro wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer