De nieuwe Wolfgang app

Ontdek wat u hoort tijdens een klassiek concert met de nieuwe 'Wolfgang' app

Stelt u zich eens voor dat iemand tijdens een concert influistert waar de muziek eigenlijk over gaat. Waarom de strijkers zo lyrisch zingen of de pauken zo dreigend roffelen. Dat is precies wat de nieuwe app Wolfgang doet. Terwijl de musici spelen, biedt Wolfgang u - parallel aan de muziek- inspirerende uitleg en het verhaal.

Wolfgang laat zien hoe digitalisering passend kan worden ingezet klassieke of hedendaagse muziek te beleven en zo de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Daarom ondersteunt Stichting DOEN Wolfgang met een bijdrage van de BankGiro Loterij.

Op zaterdag 30 mei 2015 zal Wolfgang voor het eerst te gebruiken zijn tijdens het concert van Amsterdam Sinfonietta met de Poolse meesterpianist Rafal Blechacz.
Naast Muziekgebouw aan het IJ zullen ook andere podia Wolfgang inzetten, waaronder De Doelen en TivoliVredenburg, en daarnaast ook ensembles en orkesten.

Wolfgang app dankzij Stichting DOEN

Kijk voor de hele agenda op: www.wolfgangapp.nl

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer