10.000

“Opeens overkomt het míj!”

14 juni 2016 - Een vakantie zat er de afgelopen vier jaar niet in voor Esther en haar zoons Danny en Mick uit Eindhoven. Totdat de BankGiro Loterij half mei opeens op de stoep stond met een cheque van € 10.000,-. De tranen vloeiden rijkelijk. Esther: “Eindelijk kan ik weer met mijn twee zoons op vakantie!”

“We hadden net besloten dat we toch echt weer eens op vakantie moesten gaan”, vertelt Esther. “Het was al zo lang geleden dat we met elkaar weg waren geweest. En dan staat de BankGiro Loterij opeens voor de deur! ”

‘Keep dreaming’

Vlak voor het verrassingsmoment krijgt Esther een belletje van de Loterij. Of ze die middag thuis is. Waarvoor, dat vertellen ze er niet bij. Esther wacht vol spanning af. Ondertussen plaatst ze een berichtje op haar Facebook met de tekst: ‘In afwachting van de BankGiro Loterij.’ Esther: “Een collega reageerde daar nog grappend op met: ‘Keep dreaming, tot morgen!’”

Emotioneel

Maar al gauw wordt duidelijke dat het niet bij dromen blijft. “Een van mijn zoons zag door het raam de cameraploeg aan komen lopen en riep: ‘Mam, ze hebben een cheque van € 10.000,- mee!’ Dit soort dingen gebeuren altijd bij een ander, en opeens overkomt het míj . Ik werd heel emotioneel. Je weet van tevoren natuurlijk ook wel dat ze geen DVD Naar Keuze komen brengen, maar dit verwacht je niet. Als alleenstaande moeder van twee pubers komt zo’n bedrag ontzettend goed van pas.”

Tenerife

De vliegtickets zijn inmiddels geboekt. Esther, Danny en Mick vertrekken binnenkort naar het zonnige Tenerife. Esther: “Ik gun het mijn jongens ontzettend. De jongste heeft net vmbo-eindexamen gedaan. We gaan een autootje huren en naar een groot waterpark. Verder hebben we niks vastgelegd en gaan we gewoon ontzettend genieten!”