Pieter uit Aalsmeer wint mooi bedrag

Prachtig bedrag voor The Big Picture-deelnemer uit Aalsmeer

Pieter Slavenburg was op zondag 13 september voor de tweede keer te zien in BankGiro Loterij The Big Picture. In de eerste aflevering van het seizoen speelde hij al € 50.000,- bij elkaar. Zijn doel deze week: quizgeschiedenis schrijven, met een prachtig bedrag.

Maar bij de vraag voor € 100.000,- moest de inwoner van Aalsmeer direct hulp inschakelen. Voor 25% van het prijzengeld werd het juiste antwoord gekocht.

Ringstaartmaki

Bij de tweede vraag in de Sneak Preview herkende Pieter de ringstaartmaki's op de foto, maar durfde de vraag niet te spelen. De ontspannen kandidaat ging daarom met een cheque van maar liefst € 37.500,- naar huis.

"Wat ik met het bedrag wil doen? Nou, vooral niet over de balk gooien. Ik heb bewust veilig gespeeld tijdens The Big Picture. Wel gaan we even lekker op vakantie met de kinderen."

Als tweede kandidaat werd Erica Pijs geselecteerd. Vragen bij foto's van Berlusconi, Epke Zonderland en Malle Babbe wist ze allemaal juist, en zonder hulp, te beantwoorden. Daardoor beklom ze de prijzenladder in een razend tempo. Bij de € 200.000,- vraag ging het echter alsnog mis. Hierdoor viel de datamanager uit Zeist helaas terug naar € 7.500,-.

Heeft u deze aflevering gemist? Kijk de uitzending nu terug op RTL Gemist.