RAI Theater wordt museum tijdens BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten

27 december 2016 - Traditiegetrouw opent de BankGiro Loterij het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsconcerten. Dit jaar vinden de concerten plaats op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 januari in het RAI Theater.

Naast BankGiro Loterij-ambassadeur Ilse DeLange, zorgen ook André van Duin, O'G3NE, The Common Linnets en Leona Philippo onder begeleiding van het Pop-Up Orchestra voor een verrassend concert. Op zondag 8 januari 2017 om 22.12 uur zendt AVROTROS een registratie van het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert uit op NPO 1.

Tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten opent het RAI Theater in Amsterdam haar deuren exclusief voor winnaars van de BankGiro Loterij. Met een groot orkest onder leiding van dirigent Dominic Seldis, zullen de artiesten hier hun muziek in een symfonische uitvoering ten gehore brengen.

Kunst komt tot leven

Het RAI Theater verandert dit weekend in een museum: bekende werken van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Auguste Rodin worden tot leven gebracht. André van Duin zingt liedjes van Wim Sonneveld. Leona Philippo, winnares van Maestro 2016, zal enkele nummers dirigeren en ten gehore brengen. De Nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Bekijk het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert, zondag 8 januari om 22.12 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dit programma wordt geproduceerd door Tuvalu Media.