Reactie artikel Telegraaf 22 oktober 2014

22 oktober 2014 – De Telegraaf bericht vandaag dat de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) onjuist zouden communiceren over de hoogte van de prijzenpot. De prijzenpot zou groter lijken omdat de consumentenwaarde van naturaprijzen wordt meegeteld. Deze bewering klopt niet.

Ruim 3,5 miljoen Nederlanders spelen mee met de Goede Doelen Loterijen. Maandelijks worden er gemiddeld 800.000 prijzen gewonnen door deelnemers. Omdat de Goede Doelen Loterijen zoveel prijzen inkopen voor winnaars ontvangen zij vaak kortingen. Deze kortingen vloeien terug naar de prijzenpot, waardoor er nog meer deelnemers in de prijzen vallen.

40% van de prijzenpot van de Goede Doelen Loterijen gaat naar naturaprijzen, zoals auto’s, TV’s en dagjes uit. Het grootste deel van de prijzenpot van de Goede Doelen Loterijen bestaat uit prijzengeld (60%). Zo zijn er bij de Postcode Loterij alleen dit jaar al op 10 postcodes miljoenenprijzen gevallen. En de grootste PostcodeKanjer komt er nog aan, die staat op 49,7 miljoen euro en zit in de decembertrekking.

De Goede Doelen Loterijen stemmen hun prijzenpot af op de wensen van haar deelnemers. Onderzoek onder onze deelnemers wijst uit dat zij een kleinere prijs waarderen en natuurlijk ook graag kans maken op grote geldprijzen. Op de websites van de loterijen is altijd duidelijk te zien op welke prijzen de deelnemers in de volgende trekking kans maken.

Goede Doelen Loterijen