Goed Geld Gala

Recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld tijdens Goed Geld Gala

3 februari 2016 - Op woensdagavond 3 februari vond in het Tropenmuseum het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala plaats. De Loterij maakte tijdens dit gala bekend hoeveel geld zij in 2016 dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

Dit jaar heeft de loterij een recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld over 69 culturele organisaties. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen. Van ieder verkocht lot gaat de helft rechtstreeks naar deze organisaties.

Open Monumentendag

Verder maakte de BankGiro Loterij bekend dat zij de nieuwe partner is van de Open Monumentendag. De loterij schenkt € 1,7 miljoen aan de stichting en redt daarmee het voortbestaan van dit populaire evenementen. Het evenement dreigde te verdwijnen omdat per 2016 de vaste financier wegviel. Open Monumentendag trekt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers.

Compilatie Goed Geld Gala

Bekijk hieronder de highlights van het BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2016. Meer informatie en video's vindt u ook op de pagina over het Goed Geld Gala.