Riana

'Ik ga niet te veel mijn best doen hoor, anders beland ik per ongeluk op die stoel'

“Ik wilde in de eerste ronde niet te veel mijn best doen, anders zou ik per ongeluk op die stoel belanden”, vertelde de 32-jarige Riana uit Lelystad. Dat liep anders dan gepland. Riana belandde wél op die stoel en speelde in de eerste aflevering van BankGiro Miljonairs haar leeftijd plus drie nullen bij elkaar: € 32.000,-.

“Ik wilde eigenlijk niet eens op televisie komen, dus ik zei al tegen mijn vriend: ‘Ik ga niet te veel mijn best doen hoor, anders beland ik per ongeluk op die stoel.’” Riana bleef trouw aan haar strategie en gaf zelfs expres het verkeerde antwoord op de tweede vraag. Toch bulderde haar naam niet veel later door de studio: ze mocht naar beneden komen.

“O jee, wat heb ik gedaan?!”

“Toen ik vanuit de stoel beneden omhoog keek, zag ik mijn vriend helemaal alleen op de tribune zitten. ‘O jee, wat heb ik gedaan?!’, dacht ik toen. Ik heb hem meegesleept en nu laat ik hem helemaal alleen achter. Dat moest ik toch los zien te laten, want de volgende vragenronde stond alweer voor me klaar.”

Makkie en gemakkie

“Het liep allemaal helemaal niet volgens plan.”, vertelt Riana. De ene na de andere vraag beantwoordde zij goed en voor ze het wist, zat ze op € 500,-. “De eerste vragen gingen heel rap. Ze waren een makkie en ik zat er op mijn gemakkie. Ik dacht eigenlijk dat ik er na twee vragen uit zou liggen, dus dit viel me alles mee.”

Hulplijn

“Bij de vraag van € 16.000,- had ik écht geen idee wat het antwoord was. Ik besloot mijn stiefvader te bellen en gelukkig wist hij het wel. Robert vroeg me toen nog: ‘Wat als hij het fout heeft?’. ‘Dan kan ik tenminste iemand anders de schuld geven’, riep ik toen.” Het antwoord bleek juist en Riana had in ieder geval € 16.000,- bij elkaar gespeeld. “Toen werd het echt en kreeg ik een warm gevoel vanbinnen.”

Leeftijd plus drie nullen

Uiteindelijk belandde Riana bij de vraag voor € 64.000,- “Ik had geen hulplijnen meer, dus ik besloot te stoppen. Als ik door was gegaan en ik had ‘m fout, dan was ik teruggevallen naar € 16.000,-. Het was mooi geweest.” Riana mocht een cheque van € 32.000,- in ontvangst nemen. Ze vertelt: “‘Wow, wat is mij nu weer overkomen?!’, dacht ik. Ik heb mijn leeftijd plús drie nullen bij elkaar gespeeld!”
2020 is echt geweldig!

“Van mijn prijs heb ik een nieuwe auto gekocht en ga ik met mijn vriend naar Brazilië, waar wereldberoemde coureur Senna vandaan komt. We gaan naar de Formule 1 in Rio de Janeiro en natuurlijk een race bekijken. Dat wilde ik altijd nog doen. Voor mij is 2020 echt geweldig!”.