PERSBERICHT

Robert ten Brink nieuwe ambassadeur BankGiro Loterij

Amsterdam, 4 februari 2015 – Robert ten Brink is de nieuwe ambassadeur van de BankGiro Loterij. Dat maakte de presentator zojuist bekend in het RTL 4-programma Koffietijd. Ten Brink presenteert de nieuwe spelshow BankGiro Loterij The Big Picture, waarin kandidaten strijden voor één miljoen euro. Ook is hij het gezicht van de bijbehorende campagne.

Robert ten Brink: “Ik ga regelmatig naar een museum of het theater. Dat maakt het leven gewoon een stuk mooier. De BankGiro Loterij wil dat zoveel mogelijk Nederlanders cultuur gaan vieren en die gedachte steun ik graag. En dat ik tijdens BankGiro Loterij The Big Picture deelnemers ook nog blij mag maken met een flinke geldprijs is natuurlijk helemaal fantastisch!”

Naast Robert ten Brink zijn Leontine Borsato, Albert Verlinde en Ilse DeLange ambassadeur van de BankGiro Loterij.

BankGiro Loterij The Big Picture

Vanaf 1 februari presenteert Robert ten Brink iedere zondag het nieuwe RTL 4-programma BankGiro Loterij The Big Picture, waarin kandidaten strijden voor één miljoen euro. Alle vragen zijn gebaseerd op foto’s die levensgroot in de studio verschijnen. Door de vragen goed te beantwoorden, komt een kandidaat in de studio steeds een stap dichterbij de hoofdprijs van één miljoen euro. Ook wordt elke week een deelnemer van de BankGiro Loterij thuis verrast met hetzelfde geldbedrag als de studiokandidaat. Kijkers thuis kunnen tijdens de uitzending een vast bedrag van 5.000 euro winnen door mee te spelen met ‘The Big Picture’-app.

Cultuurloterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

www.bankgiroloterij.nl
www.bankgiroloterij.nl/organisatie/televisie/bankgiro-loterij-the-big-picture.htm

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de BankGiro Loterij:

Afdeling Communicatie
t. 020 57 37 677
e. communicatie@bankgiroloterij.nl