Museumprijs

Robert ten Brink vlogt in Museum de Fundatie én reikt cheque uit

28 maart 2017 - "Een ton! Dit is niet normaal!" Enigszins overrompeld namen winnaars Benanda en Sander deze maand een prachtige cheque van € 100.000,- in ontvangst. Speciaal voor de uitreiking waren ze naar Museum de Fundatie in Zwolle gelokt.

De BankGiro Loterij zet haar winnaars graag in het zonnetje. Want wat is er nou leuker dan plots een ambassadeur van de BankGiro Loterij voor je neus te hebben staan en totaal verbaasd een cheque met heel veel nullen open te trekken? Dat georganiseerd krijgen blijkt soms nog knap lastig te zijn.

Een appeltaartje zeker?

Zo was de 40-jarige Benanda ook niet voor één gat te vangen toen we haar opbelden. Benanda: "De stem aan de telefoon zei: ‘We hebben goed nieuws voor u!’ Ik had een ‘leuke prijs’ gewonnen. Ik vroeg vol ongeloof: ‘Een appeltaartje zeker?’"

Dikke vette cheque

Uiteindelijk wist de Loterij Benanda te overtuigen naar Museum de Fundatie in Zwolle te komen. Voor zij en haar partner Sander er erg in hadden stond Robert ten Brink, ambassadeur van de BankGiro Loterij, voor hun neus. Niet met een appeltaartje, wél met een dikke vette cheque. Benanda: "We konden het niet geloven. Zoiets zie je alleen bij anderen gebeuren."

Benanda: "Enkele jaren geleden hebben we ons droomhuis gekocht. Dat moest fors worden opgeknapt. We sparen beetje bij beetje zodat we telkens een klein gedeelte kunnen verbouwen. Dankzij dit bedrag kunnen we meteen starten met de badkamer. En ook nog op vakantie! Dat is er al een paar jaar niet meer van gekomen. Geweldig dat wij nu eens ‘die anderen’ zijn die dit overkomt."

Vlog

Robert ten Brink maakte, kort nadat hij de cheque aan Benanda en Sander had overhandigd, een leuke vlog in het museum. Niet alleen de blije winnaars komen daarin aan bod, maar ook 'Reflections of Youth'. Het gouden beeldje werd onlangs met hulp van de BankGiro Loterij door Museum de Fundatie aangekocht.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer