PERSBERICHT

Ruim 1,3 miljoen euro voor cultuur in Noord-Brabant dankzij deelnemers BankGiro Loterij

Eenmalige schenking voor Natuurmuseum Brabant

Amsterdam, 11 februari 2015 – Het Natuurmuseum Brabant, MOTI (Museum of the Image), het Van Abbemuseum en het Noordbrabants Museum/Bosch 500 ontvangen bij elkaar in totaal ruim 1,3 miljoen euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Het gaat hierbij om zowel vaste, jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen. Dit is op dinsdag 10 februari tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam bekendgemaakt.

Eenmalige schenking voor meer beleving Natuurmuseum Brabant
Het Natuurmuseum Brabant ontvangt een eenmalige schenking van 492.000 euro. Het Tilburgse museum heeft een recordaantal bezoekers (meer dan 60.000 mensen) in 2014 verwelkomd en wil de complete museumbeleving verder uitbouwen. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij kan het museum de zogeheten OO-zone (Onderzoek en Ontdek) verder verfraaien met onder meer mooie vitrines, lades en digitale informatiepanelen. Deze presentatiestijl wordt in het gehele museum doorgevoerd.

Structurele steun voor cultuur in Noord-Brabant
Drie musea in Noord-Brabant ontvangen een vaste, jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij. Zo ontvangen MOTI (Museum of the Image) en het Van Abbemuseum elk 200.000 euro. Het Noordbrabants Museum in Den Bosch ontvangt tezamen met Bosch 500 wederom 500.000 euro.


Ruim 62,5 miljoen euro voor cultuur in Nederland
Dankzij de bijna 600.000 deelnemers schenkt de BankGiro Loterij dit jaar ruim 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland. In 2014 heeft de loterij dankzij de lotverkoop een totaalinleg van 125,1 miljoen euro. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op onze website.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.
www.bankgiroloterij.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

BankGiro Loterij, afdeling Communicatie
T: 020 – 5737 677
E: communicatie@bankgiroloterij.nl

Beeldmateriaal

Download hier de HR afbeelding 'Uitreiking Natuurmuseum Brabant''

Dit hoge resolutie beeldmateriaal is rechtenvrij voor publicitaire doeleinden te gebruiken.
Bij plaatsing s.v.p. vermelden: Fotocredits Roy Beusker Fotografie.

Fotobijschrift:
De BankGiro Loterij reikt tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam in totaal ruim 1,3 miljoen euro uit aan het Natuurmuseum Brabant, MOTI (Museum of the Image), Van Abbemuseum en Noordbrabants Museum. Op de foto Frans Ellenbroek, directeur Natuurmuseum Brabant en Marieke van Schaik, managing director BankGiro Loterij.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer