Ruud Esser stopt per 1 mei als CFO van Novamedia

Amsterdam, 12 april 2016 – Ruud Esser (68) stopt na 11 jaar als CFO bij Novamedia Internationaal en de Goede Doelen Loterijen in Nederland. Simone van Bijsterveldt, nu Managing Director Media en Directeur van Nieuw Amsterdam, volgt hem op per 1 mei a.s.

Boudewijn Poelmann, ceo Novamedia, licht toe: “Enige tijd geleden heeft Ruud Esser aangegeven in 2016 een punt te willen zetten achter zijn rol als statutair bestuurder bij Novamedia en de Goede Doelen Loterijen en (gedeeltelijk) met pensioen te willen gaan. Ruud is vanaf 1985 betrokken bij Novamedia en heeft derhalve vanaf het allereerste begin in 1989 een hoofdrol gespeeld bij de Goede Doelen Loterijen. Wij zijn verheugd dat Ruud niet helemaal stopt. Hij blijft de komende tijd (deels) actief als Zakelijk Directeur van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.“

De Raden van Commissarissen van Novamedia Holding en Holding Nationale Goede Doelen Loterijen hebben Simone van Bijsterveldt per 1 mei a.s. benoemd als CFO bij Novamedia en de Goede Doelen Loterijen in Nederland. “Wij zijn trots op het feit dat de organisatie erin geslaagd is wederom iemand uit eigen gelederen te vinden voor een plek in de Raad van Bestuur”, aldus Boudewijn Poelmann.

Simone van Bijsterveldt is inmiddels ruim 10 jaar werkzaam bij de organisatie, waarvan vier jaar in de functie van Finance Director verantwoordelijk voor de afdeling Financiën van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen en Novamedia. Zij was direct betrokken bij enkele succesvolle overnames in de uitgeverij sector en de integratie daarvan bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. “Ik ken Novamedia en de Goede Doelen Loterijen al lang en voel me iedere dag weer geïnspireerd door mijn collega’s en de missie om bij te dragen aan een betere wereld,” aldus Simone van Bijsterveldt.

Over Novamedia

Novamedia is een media- en marketingbedrijf met een maatschappelijke missie. Zij gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Via goede doelen loterijen, media- en uitgeefactiviteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere wereld. Zij is bedenker en eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Inmiddels is ook in Zweden en Groot-Brittannië een Postcode Loterij opgezet. De loterij-formats van Novamedia hebben tot en met 2015 geleid tot een totaalbedrag van ruim 7 miljard euro dat geschonken is aan duizenden goede doelen en maatschappelijke initiatieven wereldwijd.

Daarnaast heeft Novamedia een passie voor de verbindende en verrijkende kracht van lezen en is zij actief op het boeken- en uitgeefvlak. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek.