Samen sterk!

Bij de BankGiro Loterij zijn we gewend te delen. Wij delen prijzen uit aan winnaars en delen een deel van de inkomsten uit de lotverkoop met culturele instellingen. Zo dragen wij bij aan behoud van cultuur en cultureel erfgoed, dankzij onze deelnemers. Helaas delen we op dit moment ook bezorgdheid over de situatie rond het coronavirus.

Tegelijkertijd zijn wij onder de indruk van de veerkracht en creativiteit die we bij veel mensen en culturele partners zien. Tientallen musea stelden de afgelopen weken hun collecties voor u thuis open. Zoals #rijksmuseumthuis: 10 manieren om het Rijksmuseum vanuit huis te ontdekken Of de directeur van het Singer Museum in Laren, die u online vertelt over een aantal prachtige werken uit de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan.

Iedereen die nu thuis zit kan zo genieten van passie en schoonheid.

De BankGiro Loterij organiseert zelf ook speciale acties, zoals de ‘Huiskamerchallenge’ in samenwerking met ClassicNL en allerlei quizjes en podcasts, en heeft campagnes lopen. Wij passen onze activiteiten op dit moment zoveel mogelijk aan. Het kan gebeuren dat u desondanks een uiting als ongepast ervaart. Dat vinden wij natuurlijk vervelend. Wij willen onze culturele partners blijven steunen. Dat kan door loten te verkopen waarvan een deel naar deze culturele instellingen gaat én door te laten zien dat deelnemers prijzen winnen. Uw feedback is zeer waardevol voor ons. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip. Samen hopen we snel op betere tijden.