Schenking van ruim € 380.000,- voor Drents Museum

BankGiro Loterij steunt museum ook weer in 2017

16 februari 2017 – Directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum in Assen ontving zojuist een bijdrage van € 380.510,- op het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam. Zij vierde samen met de Nederlandse cultuurwereld feest: dit jaar is er een recordbedrag voor cultuur in Nederland te verdelen dankzij de BankGiro Loterij.

Het Drents Museum is sinds 2008 cultureel partner van de BankGiro Loterij en ontvangt een jaarlijkse bijdrage van € 300.000,-. Dit jaar komt hier € 80.510,- bovenop omdat fans van het museum dit via de BankGiro Loterij bij elkaar speelden. Met de helft van ieder door hen gekocht lot, kozen zij er specifiek voor het Drents Museum te steunen.

Totale steun aan culturele sector groeit naar € 66,9 miljoen

In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag € 66,9 miljoen schenken aan cultuur in Nederland. Dat is € 4,1 miljoen meer dan vorig jaar.

Een overzicht van alle schenkingen in Amsterdam en daarbuiten is hier terug te vinden.

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer