Schenkingen van ruim € 1,2 miljoen voor cultuur in Noord-Brabant

Vier Brabantse culturele organisaties ontvangen schenking

16 februari 2017 – Feest voor vier Brabantse musea. Zojuist is tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam bekendgemaakt dat het Noordbrabants Museum in Den Bosch, het Van Abbemuseum in Eindhoven en MOTI in Breda dit jaar ieder afzonderlijk een tonnenschenking ontvangen. De schenkingen variëren van ruim € 200.000,- tot ruim € 470.000,-. Kasteel Helmond werd afgelopen maandag al verrast met een schenking van € 340.000,-.

Het Noordbrabants Museum, het Van Abbemuseum en MOTI zijn vaste culturele partners van de BankGiro Loterij en ontvangen jaarlijks een bijdrage. Bovenop deze bijdrage krijgen de musea een bedrag dat bij elkaar is gebracht door liefhebbers van het museum die bij de BankGiro Loterij speciaal voor dit museum meespelen. De helft van hun lotprijs gaat rechtstreeks naar het museum van hun keuze. In totaal ontvangen de drie musea dit jaar de volgende bedragen:

  • Het Noordbrabants Museum € 472.435,-
  • Het Van Abbemuseum € 200.099,-
  • MOTI € 200.557,-
  • Kasteel Helmond € 340.000,-

Zolder na 700 jaar open voor publiek

Afgelopen maandag werd Marianne Splint, directeur van Kasteel Helmond, verrast door BankGiro Loterij-ambassadeur Ilse DeLange met een cheque van € 340.000,-. Met deze schenking kan Kasteel Helmond haar oprijlaan en de entree vernieuwen en wordt de eeuwenoude zolder toegankelijk voor bezoekers.

Totale steun aan culturele sector groeit naar € 66,9 miljoen

In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag € 66,9 miljoen chenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is € 4,1 miljoen meer dan vorig jaar.

Een overzicht van alle schenkingen is hier terug te vinden.