Museumprijs

Spannende eindstrijd voor genomineerden BankGiro Loterij Museumprijs


Laatste week gaat in voor strijd om stem van het publiek

Ja, ik wil mijn stem uitbrengen

Drie weken na de start van de stemperiode van de BankGiro Loterij Museumprijs blijkt de strijd om de titel steeds spannender te worden. Sinds 8 april zetten Museum Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam en het Van Abbemuseum in Eindhoven alles op alles om de prijs van € 100.000,- te winnen. De publieksprijs gaat dit jaar naar een van deze drie musea die genomineerd zijn in de categorie Meest Publieksvriendelijke Museum. Tot en met woensdag 8 mei voeren de musea campagne voor stemmen via www.museumprijs.nl.

De koploper heeft op dit moment 39 procent van de stemmen, nummer twee 31 procent, gevolgd door de nummer drie met 30 procent.

Stemmen tot en met 8 mei

Het publiek kan tot en met 8 mei aanstaande stemmen op een van de drie musea via www.museumprijs.nl. Op vrijdag 17 mei maakt de organisatie de winnaar bekend. Stemmers maken kans op een vijfdaagse reis naar New York voor twee personen.

Culturele publieksprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen van Nederland. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: Maritiem Museum Rotterdam (2018), TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij en Museumvereniging
De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Ja, ik wil mijn stem uitbrengen