400 deelnemers bij premiere Michiel de Ruyter

Spektakel tijdens voorpremière Michiel de Ruyter

Het Scheepvaartmuseum was afgelopen zondag toneel voor de voorpremière van de nieuwe Nederlandse film Michiel de Ruyter. Een toepasselijke locatie, want diezelfde plek werd vroeger gebruikt als opslag voor kanonnen, zeilen en scheepsuitrustingen voor de oorlogen op zee.

400 winnaars van de BankGiro Loterij zagen (nog vóór de film in de bioscoop te zien is) het verhaal over Nederlands grootste admiraal en zeeheld. In een prachtig decor, want een film kijken in het atrium van Het Scheepvaartmuseum is toch net even iets anders dan een gewone bioscoopzaal. Helemaal als de cast met hoofdrolspelers Frank Lammers en Barry Atsma zelf ook in de zaal zitten!

Rondleiding Michiel de Ruyter Route

Voor een aantal deelnemers die geoormerkt met de BankGiro Loterij voor Het Scheepvaartmuseum meespelen had de avond een extra feestelijk tintje. ‘Geoormerkt’ betekent dat je als deelnemer zelf kunt kiezen waar de helft van je inleg maandelijks naar toe gaat.Peter uit Oss speelt mee voor Het Scheepvaartmuseum, omdat hij erg geïnteresseerd is in de maritieme geschiedenis. Hij kreeg samen met andere geoormerkte deelnemers voor de film een exclusieve rondleiding door de Michiel de Ruyter Route in het museum.

Peter: “De locatie is bijzonder voor mij, want in mijn marine tijd zat ik hierachter in de kazerne. Dat ik hier nu de film over Michiel de Ruyter mag kijken vind ik fantastisch!” Ook een andere deelneemster geniet van de rondleiding: “Ik heb veel belangstelling voor schepen, daarom vind ik het erg leuk om het verhaal van deze bevlogen gids te horen.”

Spektakelstuk

Na de rondleiding kijken alle gasten ruim 2,5 uur lang geboeid naar de film die vol zit met spectaculaire special effects. Ze zien hoe Michiel de Ruyter als admiraal in verschillende zeeslagen een briljant strateeg is en hoe hij verwikkeld raakt in een politiek steekspel. Na afloop is iedereen onder de indruk. Hetty uit Ridderkerk: “Ik ben een beetje geëmotioneerd, dit is zo’n bijzonder verhaal!” Ook bij Henk uit Driebergen heeft de film alle verwachtingen waar gemaakt: “Wat een spektakelstuk. De zeeslagen zijn met fantastisch camerawerk en special effects in beeld gebracht!”

Bezoekers genieten van het spektakel


Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer