Spike mag zich Maestro 2014 noemen

Spike is de winnaar van Maestro 2014!

Di-rect gitarist Frans van Zoest, beter bekend als Spike, mag zich ‘Maestro 2014’ noemen. Carlo Boszhard werd met een klein puntenverschil tweede.

Tijdens de finale die 18 december 2014 werd uitgezonden dirigeerden ze onder meer de openingstune van Maestro: het eerste deel uit de vijfde Symfonie van Beethoven. Carlo dirigeerde de opera II Trovatore van Giuseppe Verdi. Spike dirigeerde Land of Hope and Glory van Edward Elgar. De kijker had -voor het eerst in de afvalrace- het laatste woord. Ruim 1,3 miljoen mensen keken naar de finale.

BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten.

Spike zal tijdens de BankGiro Loterij nieuwjaarsconcerten een muziekstuk dirigeren in een vol Concertgebouw . Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015 maken Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en violiste Rosanne Philippens hun opwachting in Het Concertgebouw in Amsterdam voor de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten. 

Bijzondere muzikale combinaties staan centraal. Ilse DeLange en Guus Meeuwis zingen voor het eerst in hun carrière samen een duet. Stephan Geusebroek produceert de muzikale line-up en begeleidt met het New Amsterdam Orchestra de artiesten. Guus Meeuwis neemt de presentatie op zich.

Op zondag 11 januari 2015 om 17.00 uur zendt AVROTROS het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje uit op NPO 1.

De finale kunt u hier terugkijken.