Museumprijs

Stem voor de BankGiro Loterij Museumprijs en maak kans…

29 maart 2016 - De BankGiro Loterij Museumprijs 2016 is van start! Dit jaar is het thema oorlog, verzet en herinneren. Nationaal Militair Museum in Soest, Nationaal Monument Kamp Vught en Verzetsmuseum Amsterdam zijn genomineerd. Het winnende museum krijgt € 100.000,-. Stem nu via www.museumprijs.nl en maak kans op een vijfdaagse reis naar New York.

Oorlog, verzet en herinneren

De BankGiro Loterij Museumprijs is dit jaar bestemd voor het oorlogs-, verzetsmuseum of herinneringscentrum dat er het beste in slaagt het verhaal over de Eerste en/of Tweede Wereldoorlog op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren. Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea. Militair historicus en onderzoeker Christ Klep werd dit jaar toegevoegd als expert jurylid.

Plekken om na te denken

Christ Klep over de genomineerde musea: “Het zijn bovenal herinneringsplekken, die ons doen beseffen dat wat tóen gebeurde, sterk doorwerkt in het heden. Plekken om na te denken. Over hoe het zo ver kon komen. En vooral ook om van te leren.”

Op dinsdag 3 mei wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs bekendgemaakt.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.