Studente Iris wint € 2.500,-

Studente wint € 2.500,- in derde aflevering The Big Picture

Iris Jellema stond afgelopen zondag 20 september voor de tweede keer naast Robert ten Brink. In de vorige aflevering had ze al een klein sprongetje op de geldladder gemaakt, tot € 1.000,-. Eén juist antwoord moest daarvoor gekocht worden. Hoe bracht de HvA-studente het er in aflevering 3 vanaf?

De eerste fotovraag tijdens haar tweede studiobezoek wist de inwoonster van Aalsmaar moeiteloos te beantwoorden. Ook bij de vraag voor € 5.000,-, waarbij enige kennis van anatomie vereist was, werd keurig het juiste antwoord ingevuld. Een foutloze start dus.

Pipi Langkous

Bij stap 6 op de geldladder, voor € 10.000,-, werd voor 25% van het prijzengeld opnieuw een goed antwoord gekocht. Daarmee hield Iris nog slechts één 'escape' over. Gelukkig wist ze met de daaropvolgende vraag over Pipi Langkous het bedrag wel definitief veilig te spelen.

Zonder hulplijnen

Na wederom een gekocht antwoord kreeg Iris voor € 50.000,- een foto van Penélope Cruz te zien. De bijbehorende vraag besloot ze gedurfd zonder verdere hulplijnen te spelen. Maar helaas, Iris had het geboorteland van de actrice niet op haar netvlies. Mexico werd met de knop als definitief antwoord bevestigd en daarmee viel het doek voor de goedlachse kandidate. Ondanks het foute antwoord ging Iris alsnog met een cheque van € 2.500,- naar huis.

Met welk bedrag de andere kandidaat Vincent Versluis naar huis gaat zien we volgende week.

Heeft u deze aflevering gemist? Kijk de uitzending nu terug op RTL Gemist.