Toezegging van de Goede Doelen Loterijen

De BankGiro Loterij is op 1 oktober 2015 door de Kansspelautoriteit in kennis gesteld van een geconstateerde overtreding, te weten misleidende wervings- en reclameactiviteiten conform artikel 4a lid 3 van de Wet op de kansspelen.

De overtreding betrof een reclamebrief die de loterij afgelopen zomer verzond. Op de betreffende envelop stond vermeld dat de envelop tickets (‘t.w.v. € 72,- ‘) bevatte voor een attractiepark. De BankGiro Loterij erkent de overtreding en betreurt de verwarring die bij consumenten kan zijn ontstaan.

De BankGiro Loterij heeft toegezegd niet meer op deze manier reclame te maken en zal gedurende een jaar aan de Kansspelautoriteit de totstandkoming van direct mail-uitingen toelichten.

De BankGiro Loterij is onderdeel van de Goede Doelen Loterijen, waartoe ook de VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij behoren. Deze loterijen geven de helft van hun inkomsten aan het goede doel. De Goede Doelen Loterijen hebben er mee ingestemd dat deze toezegging voor al hun loterijen zal gelden.

De Goede Doelen Loterijen hebben ingestemd met openbaarmaking van deze toezegging op de website van de Kansspelautoriteit.