Tonnenschenking voor Museum de Fundatie en TwentseWelle

BankGiro Loterij steunt ook in 2017 musea uit Overijssel

16 februari 2017 – Directeuren Ralph Keuning van Museum de Fundatie en Arnoud Odding van TwentseWelle hebben zojuist tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam een schenking ontvangen. De directeuren vierden samen met de Nederlandse cultuurwereld feest: dit jaar is er een recordbedrag voor cultuur in Nederland te verdelen dankzij de BankGiro Loterij.

Museum de Fundatie en TwentseWelle zijn allebei cultureel partner van de BankGiro Loterij. TwentseWelle uit Enschede nam € 200.278,- in ontvangst. Het Zwolse Museum de Fundatie kon rekenen op € 516.313,-. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- én een bedrag van € 216.313,-. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen.

Totale steun aan culturele sector groeit naar € 66,9 miljoen

In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag € 66,9 miljoen chenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is € 4,1 miljoen meer dan vorig jaar.

Een overzicht van alle schenkingen is hier terug te vinden.