Tranen in Aalsmeer en koekjes uit Zaandam

24 juli 2017 - Het is alle dagen prijs bij de BankGiro Loterij, dus ook in de zomermaanden. Begin juli werden er door heel Nederland weer tal van cheques uitgereikt. Dat deden we onder meer bij Koos en Netty uit Leiderdorp, Henny uit Zaandam en bij de van oorsprong Bosnische Avdo uit Aalsmeer. Allen mochten zij € 10.000,- in ontvangst nemen.Toen we aan de deur stonden bij de 69-jarige Avdo uit Aalsmeer, sprongen de tranen hem in de ogen. "Hier ben ik ontzettend blij mee", regeerde hij geëmotioneerd. "Ik kom oorspronkelijk uit Bosnië. In 1994 ben ik daarvandaan gevlucht voor de oorlog. Ik ben heel gelukkig dat ik al die tijd veilig in Nederland woon. Van dit mooie bedrag wil ik heel graag op vakantie naar Kroatië. Kroatië ligt in de buurt van Bosnië en was altijd mijn favoriete land. Ik ben er voor het laatst geweest toen ik een jaar of 8, 9 was. Na al die jaren kan ik eindelijk mijn vrienden opzoeken die daar wonen. Dat wordt echt feest!"

Op vakantie met de caravan

De volgende stop was Leiderdorp. Daar opende het gelukkig getrouwde echtpaar Koos (81) en Netty (78) gezamenlijk de voordeur. "Kijk eens aan!", verwelkomde Netty ons vol enthousiasme. "€ 10.000,-! Dit is helemaal te gek. We gaan er graag met zijn tweetjes op uit. We hebben een caravannetje. En het is zomer, dus we gaan er lekker van op vakantie!"

Fijn thuiskomen

En in Zaandam hielden we in alle vroegte winnares Henny staande op straat: "Ik kom net uit mijn nachtdienst in de koekjesfabriek. Ik ben bekaf, maar dit is wel heel fijn thuiskomen!", jubelde de 55-jarige Zaanse. "Dit bedrag komt ontzettend goed van pas. Ik ga het gebruiken voor mijn tuin. Maar eerst lekker mijn bed in!"